info@alg-borje.se
026-13 35 20

Alg-Börjes Carrageen (Slemlösande)

Slemlösande rödalg för hästens luftvägar och lungor, sätts in som en kur vid behov.

398 kr1146 kr

Nollställ

Slemlösande rödalg till hästar. Sätts in som en kur vid behov.

Rödalgen består av 80 procent geléartad substans som utvinns genom kokning. Rödalgen carrageen med sina fantastiska egenskaper (som även bekräftats av forskare på senare år), har varit ett viktigt tillskott för hästar och andra husdjur under många decennier. Liksom knöltången tar även carrageen upp alla mineraler, vitaminer och hela skalan av spårämnen ur havet. Normalt ges carrageenet fyra till sex veckor, därefter övergår de flesta till Alg- Börjes Fodertillskott.

1 kg carrageen räcker ca 2 veckor till en häst på cirka 500 kg.

2 kg carrageen räcker ca 4 veckor till en häst på cirka 500 kg

4 kg carrageen räcker ca 8 veckor till en häst på cirka 500 kg

Dosering hästar Hästar vikt cirka 250 kg 0,5 liter gelé morgon och kväll Hästar vikt cirka 500 kg 1 liter gelé morgon och kväll Börja första dagen med 1 till 2 dl morgon och kväll, då hinner hästen vänja sig med smaken. Öka därefter successivt upp till den slutliga doseringen enligt ovan. Gelén blandas med ordinarie kraftfodergiva. Recept och doseringsanvisning finner du på och i förpackningen.

Kosttillskott & Tillskott för Häst

Vikt Inte tillgänglig
Storlek per förpackning

1 kg, 2 kg, 4 kg

Dosering

Gelén blandas med ordinarie kraftfodergiva. Recept och doseringsanvisning finns på och i förpackningen. Normalt ges carrageenet fyra till sex veckor, därefter övergår de flesta till Alg-Börjes Fodertillskott. 2 kg carrageen räcker i cirka fyra veckor till en häst på 500 kg.

Hästar vikt cirka 250 kg 0,5 liter gelé morgon och kväll.

Hästar vikt cirka 500 kg 1,0 liter gelé morgon och kväll

Börja första dagen med någon matsked morgon och kväll, då hinner hästen vänja sig med smaken. Öka därefter successivt upp till den slutliga doseringen enligt ovan. Normalt är man uppe i den slutliga doseringen inom 1½ vecka.

1 review for Alg-Börjes Carrageen (Slemlösande)
  1. 5 av 5

    Hade tidigare en häst med stora problem med hosta, han hostade tom fast han gick ute och åt gräs dygnet runt, och inget av de alternativ vi fick av veterinärer hjälpte. Fick tipset att köpa detta från ”Alg Börje” och det var som att få en ny häst. Efter att han hade ätit detta under en period så slutade han att hosta. Vi gav honom det med jämna mellanrum för att underhålla och det fungerade helt fantastiskt!

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Andra har köpt
Alg-Börjes Foderkalk 6 kg
273 kr
Alg-Börjes Hund & Kattschampo 0,5 l
54 kr
Alg-Börjes Fodertillskott 25 kg (Brunalg)
Betygsatt 5.00 av 5
1141 kr
Alg-Börjes Hund & Katt tillskott
Betygsatt 5.00 av 5
172 kr998 kr