info@alg-borje.se
026-13 35 20

Alg-Börjes Matsmältningstabletten

Vi har nu bytt namn på vår omtyckta Matsmältningsraketen GI. Den heter nu Matsmältningstabletten.
Förhindrar uppblåst mage efter måltid. Normaliserar mage och tarmfunktionen.

Antal per förpackning 250 st

 

197 kr

Matsmältningstabletten är en tablett bestående av naturlig Gurkmeja, Ingefära, Cayenne, Kanel, Blåstång, Knöltång och fiber från Akaciaträdet. Var och en av dessa kryddor/örter har gynnsamma effekter för matsmältningen, och tillsammans i en tablett har dom visat sig vara en stor hjälp för många människor.
Dosering: 2-4 tabletter per dag, gärna före måltid.

Gurkmeja, (Curcuma longa) är art i familjen ingefärsväxter och en krydda som är vanlig i indisk matlagning och ofta ingår i curry. Det är växtens rot som kokas, torkas och males till ett gult pulver. Gurkmejans rötterna ovan och nedanför marken, rhizomerer, används både medicinskt och för kryddning. Dessa kokas vanligen först för att sedan torkas. Resultatet av torkning och malning blir det välkända gula pulvret. I modern forskning har det förekommit både gurkmeja och en av en av de aktiva substanserna, curcumin, har använts.

Traditionell användning av gurkmeja
De medicinska egenskaperna hos gurkmeja har varit välkända under lång tid i Indien och Kina. I dessa länder används gurkmeja för att behandla matsmältningsproblem, inflammationer, leversjukdomar, menstruationssmärta, hudproblem och för sårvård.

Modern forskning om gurkmeja
I västvärlden har allt fler av dess medicinska egenskaper nyupptäckts och erkänts. 2005 i en artikel i Wall Street Journal (”Common Indian Spice Stirs Hope”) beskrivs hur forskningen kring curcumin, ett av de aktiva ämnena i gurkmeja, hade exploderat. De senaste åren har närmare 300 forskninsrapporter publicerats. En viktig anledning till intresset är att gurkmeja verkar ha en viss effekt mot sjukdomar som vi behöver bättre mediciner mot. Gurmeja innehåller naturliga ämnen som både är antiinflammatoriska och antioxiderande. Båda dessa egenskaper gör att den kan vara användbar för behandling av reumatism och andra inflammatoriska sjukdomar.

Ingefära är en tropisk meterhög liljeväxt.Det är de underjordiska knölstammarna som vi äter. De innehåller eteriska oljor och ett ämne som heter oleoresin som ger den skarpa ingefärssmaken. I dag odlas ingefära i Kina, Indien, Indonesien, Japan, Kenya, Jamaica och Australiska Queensland.

Ingefäran är bland annat slemlösande, matsmältningsfrämjande, antioxidant, cirkulationsstimulerande, avslappnande och blodlösande. Den är en underbar värmande ört för matsmältningen. Magen och tarmarna stimuleras och produktionen av matsmältningsenzymer stiger. Den sätter fart på restprodukter och toxiner vilket förbättrar allmäntillståndet och stärker immunförsvaret.

Den lugnar även magen, lindrar förstoppning och dämpar väderspänningar. Ingefäran stimulerar hjärtverksamheten och cirkulationen vilket ger värmekänsla. Den fungerar slemlösande och stimulerande på lungorna.

Kanel, när det kommer till en rejäl antioxidantboostare så vinner kanelen i hästlängder. Kanel har ett flertal nyttiga antioxidanter och bara två gram av kanelens antioxidanthalt sägs motsvara cirka 1,3 kg färska tomater. Kanel kan vidare sägas vara en superkrydda då det kommer till många hälsosamma effekter. Kanel har en god inverkan på tarmfloran och ser till att blodsockret ligger på en jämn nivå. Kanel är en lite ängel för diabetessjuka, dess egenskaper har en positiv inverkan på insulinet. För mindre insulin behövs när blodsockret är stabilt och om insulinet, som är fettbildande, minskar så minskar också risken för hjärt-kärlsjukdomar och diabetes typ 2.

Vikt 0.165 kg

Dosering

2-4 tabletter per dag.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Alg-Börjes Matsmältningstabletten”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Andra har köpt
Alg-Börjes Algtabletter
120 kr326 kr
Marine Magnesium 150 tabletter á 220 mg
169 kr
Alg-Börjes Isländska Corallkalk (Pulver)
175 kr347 kr
Alg-Börjes Lithomax Aquamin
Betygsatt 5.00 av 5
182 kr498 kr