Alg-Börjes Spirulina tabletter

Alg-Börjes Spirulina tabletter

203,00 kr
Inkl. moms

Spirulina är en alg som hittas i sötvatten och som innehåller fler än 100 olika näringsämnen, viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och aminosyror. Med Alg-Börjes spirulina tabletter kan även du på ett enkelt sätt ta del av alla de fördelar som detta pulver har på vår kropp.

Antal per förpackning

 • Fri frakt från 450kr (OBS! Ingen fri frakt på djurprodukter) Fri frakt från 450kr (OBS! Ingen fri frakt på djurprodukter)
 • Leverans inom 2-3 arbetsdagar Leverans inom 2-3 arbetsdagar
 • Betala säkert med Klarna Betala säkert med Klarna

Kosttillskott

Rekommenderat intag:3-6 st tabletter om dagen i samband med måltid.

Optimal dos- vid speciella tillfällen: upp till 18 tabletter per dag, används som en boost vid hård muskelträning.

Ingredienser: Spirulina (Arthrospira platensis)

Tablettvikt: 500 mg.

Deklaration per 10 tabletter á 500 mg: Spirulina 5g:

Protein 3,4 g

Klorofyll 26-100 mg

Karotenoider 14-20 mg

Fykocyanin > 500 mg

Spirulina - algen med högt näringsvärde och renande effekter

Spirulina består av 60-70 procent proteiner, vilket är ett proteininnehåll som är tre gånger högre än nötkött om man ser till viktenhet. Från spirulina kan man utvinna 20 gånger mer protein än ur en sojaböna. Med vårt spirulinapulver kan du tillsammans med vatten eller i samband med mat på ett smidigt sätt få i dig dess höga näringsinnehåll och påbörja vägen till ett mer hälsosamt liv.

Vitaminer och mineraler

Spirulina är bland annat rik på olika vitaminer och mineraler. Järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium, zink och ett stort antal essentiella aminosyror som har en positiv effekt på din hälsa. Spirulina innehåller dessutom olika B-vitaminer, inklusive vitamin B12, betakaroten, vitamin C och vitamin E. Mängden av vitamin B12 anses vara hög, vilket har en stor betydelse för vegetarianer som kan ligga i riskzonen för brist på detta ämne.

Spirulinan innehåller 5-8 procent fett, varav ett högt antal essentiella fettsyror, särskilt omega-6.

Spirulinans cellväggar består av tunna mukopolysackarider istället för svårsmält cellulosa, som de flesta grönsaker består av. Den koncentrerade näringen med aktiva enzymer kan därför snabbt tas upp av kroppen. Algen är en naturlig biologisk aktiv form och kroppen kan därför omedelbart utnyttja näringen som den erbjuder. 

Spirulina tabletter - ett kosttillskott med många fördelar

Genom kliniska studier har man kommit fram till att Spirulina kan användas som ett kompletterande botemedel till en mängd sjukdomar. Spirulina tabletter har visat sig vara effektiva genom att sänka blodfettsnivån och att stärka immunförsvaret. Den innehåller också fykocyanin, ett blågrönt fotosyntetiskt pigment, en antioxidant som även ger spirulinan sin starka färg. Fykocyanin kan även hjälpa till att rensa ut tungmetaller ur kroppen och är en av anledningarna till varför spirulina ofta används vid detox och hälsokurer. 

Något som är unikt för spirulina är att den innehåller immulina vilket stärker ditt immunförsvar effektivt samtidigt som den är extremt rik på klorofyll. Man kan med andra ord säga att den kan räknas som en av naturens mest kraftfulla näringskällor. 

Kosttillskottet är mycket populärt bland idrottsmän och kroppsbyggare då det framställs av alger som är både näringsrika och innehåller mycket protein. Algen är också mycket rik på järn som gör att spirulina även rekommenderas till gravida och ammande kvinnor.

Genom sitt breda innehåll av essentiella aminosyror, proteiner, mineraler och vitaminer är spirulinan ett mycket viktigt näringstillskott. WHO har bland annat kallat spirulina för ett av jordens "super födoämnen" och NASA använder sig faktiskt ofta av spirulina vid rymdfärder för att astronauterna ska få näringsrik föda som samtidigt tar lite plats.

Fördelarna är många och för att nämna några av dem så kan spirulina hjälpa dig att:

 • hjälpa dig att stärka ditt immunförsvar
 • rensa bort gifter från kroppen
 • sänka inflammationer
 • öka produktionen av serotonin
 • sänka ditt blodsocker
 • minska mängden kolesterol i blodet
 • sänka ditt blodtryck 
 • lindra allergier
 • hjälpa dina muskler att återhämta sig fortare
 • hjälpa dig gå ner i vikt

Hur kan man använda Spirulina?

Man kan med fördel inkludera dessa alger i sin dagliga kost. Det går att köpas som både pulver och som spirulina tabletter men de flesta tycker det är mycket lättare med tabletter eftersom smaken är väldigt speciell. För bästa upptag rekommenderas det att man tar sina kapslar cirka 30 minuter före måltid.

Inkludera spirulinapulver i kosten

Ett bra sätt att få i sig algen är att blanda ner det i mat eller dryck. Har du svårt att få i dig tabletter med vatten kan du till exempel göra en god smoothie av pulvret eller blanda i det i juicer. Du kan även strö det över din gröt eller salladen och på sätt ta del av algens näringsinnehåll. 

Nuförtiden kan du utan svårigheter leta upp en mängd recept på goda smoothies och måltider som är anpassade för att du på bästa sätt ska få i dig tabletterna.

Överdosera ej. Tillskottet bör inte användas som alternativ till varierad kost. Förvaras utom räckhåll för barn.

1023
Inga recensioner

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

Denna webbplats använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du vårt användande av cookies. Läs mer.