Alg-Börjes Kalktabletter
Alg-Börjes Kalktabletter
Alg-Börjes Kalktabletter

Alg-Börjes Kalktabletter

95,00 kr
Inkl. moms

Alg-Börjes Kalktabletter består av kalcium, magnesium och vitamin D-3. En organisk bunden (keleterad) kalk ger fullständig upptagning. Kalcium och D-vitamin rekommenderas förebyggande för att förhindra benskörhet. 

Kalcium är nödvändigt för att våra kroppar ska kunna bilda nytt ben och tas effektivt upp i tarmen när det tas i samband med D-vitamin, vilket gör Alg-Börjes kalktabletter till ett mycket effektivt tillskott. 

Antal per förpackning

  • Fri frakt från 450kr (OBS! Ingen fri frakt på djurprodukter) Fri frakt från 450kr (OBS! Ingen fri frakt på djurprodukter)
  • Leverans inom 2-3 arbetsdagar Leverans inom 2-3 arbetsdagar
  • Betala säkert med Klarna Betala säkert med Klarna

Kosttillskott 

Ingredienser:  

Kalcium (organiskt bunden)  

Magnesiumhydroxid (utvunnen från Nordatlantens vatten)  

Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa) 

Vitamin D3 

Knöltång (ascophyllum nodosum) 

Ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter av fettsyror) 

Dosering 3-6 tabletter per dag 

Innehåll 3-6 tabletter: Kalcium 300-600 mg (37,5- 70% av DRI) Magnesium 150-300 mg (40-80% av DRI). 

Överdosera ej. Tillskottet bör inte användas som alternativ till varierad kost. Förvaras utom räckhåll för barn. 

 

 

Varför är kalktabletter bra för dig? 

Kalcium finns i vårt skelett, våra tänder och i vårt blod och anses vara det mineral som kroppen har mest nytta av. Mineralen har även stor betydelse för kroppens nervsignaler, ämnesomsättning och celldelning. För att upptaget ska fungera som det ska så behövs också D-vitamin. Denna reglerar vårt överskott eller underskott av kalcium i blodet, vilket också påverkas av mängden vi redan har. Har vi redan ett stort förråd av mineralen kommer kroppen inte att ta upp lika samma mängd som när vi har ett litet förråd av det. 

Ämnen som bygger ett starkt skelett 

När vi blir äldre blir det svårare för våra kroppar att ta upp just kalcium eftersom det naturligt blir svårare att bilda D-vitamin. För att undvika benskörhet och behålla skelettet så starkt som det borde vara behöver vi därmed tillsätta mer av vitamin D på samma gång, eftersom att våra kroppar istället bryter loss kalciumet från som finns i skelettet då detta viktiga tillskott stannar av. 

Utan kalcium skulle även dina muskler upphöra att fungera och ditt blod skulle inte längre kunna levra sig, vilket gör kalktabletter till ett bra kosttillskott.  

Vitamin-D 3  

D-vitamin är unikt eftersom kroppen tillverkar det själv när vi utsätts för solljus. Då det också kan omvandlas till ett hormon kan det hjälpa till vid flera betydande processer i kroppen. D-vitamin är ett fettlösligt vitamin vilket gör att man måste få i sig mat som innehåller fett för att det ska tas upp av kroppen. 

Främst är det under vinterhalvåret som behovet av D-vitamin ökar. I Sverige får i oss ungefär 7 mg vitamin-D om dagen i samband med varierad kost, vilket är lägre än den rekommenderade mängden vi borde få i oss. Alg-Börjes kalk tabletter är därför ett utmärkt sätt att få i sig rekommenderad mängd. 

Magnesium 

Magnesium styr flera livsnödvändiga processer i våra kroppar. Bland annat så reglerar mineralen de processer som gör det möjligt för oss att tillgodogöra oss näringsämnen från kosten. Det behövs också för att skelett ska hålla sig starkt och hjälper även till med vårt immunförsvar. Det hjälper också till att reglera nervsignalerna som går till hjärtat och för att musklerna ska fungera som de ska.   

Det är viktigt att få i sig rätt mängd magnesium genom livet då skelettet endast lagrar magnesium fram till en viss ålder i våra liv. Under uppbyggnaden av skelettet är det därför viktigt att få i sig den dos av magnesium som rekommenderas tidigt i livet då det också krävs för utvecklingen av nerver. När du blir äldre är det dessutom viktigt att få i sig rätt mängd av mineralen för att skelettet inte ska urlakas. 

Komplettera födan med kosttillskott 

Misstänker du att du inte får i dig tillräckligt med kalcium kan du komplettera med kalktabletter. Har din läkare rekommenderat ett ökat intag av mineralen så ses kan det som ett läkemedel och därför kan det vara bra att rådfråga läkaren innan du börjar använda kosttillskott. Då Alg-Börjes kalktabletter även innehåller vitamin-D är detta också något som du helst ska rådfråga läkaren om så att du inte får i dig ett alltför stort överskott.  

Normalt sett bör du som vuxen få i dig minst 800 mg kalcium per dag. Gravida och ammande kvinnor behöver många gånger ett större intag än så. Mjölkprodukter är vår största källa för kalcium och om du av olika skäl inte får i dig just dessa produkter kan det vara viktigt med ett kosttillskott. Det finns samtidigt mycket som visar på att kalcium minskar upptaget av fett i tarmen, vilket i sin tur skulle kunna bidra till viktminskning. 

11
Inga recensioner

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

Denna webbplats använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du vårt användande av cookies. Läs mer.