Om oss

Om oss

Ett helhetsperspektiv på hälsa och en väg mot en hälsosammare livsstil.

Att värdesätta sin hälsa innebär att investera i sin egen framtid. Att ge sig själv goda förutsättningar för ett gott liv med kvalité. Vi på Alg-Börje lägger fokus vid ditt välmående och vår vision är att bidra till en förhöjd livskvalité med hjälp av våra kosttillskott.
Logga_Grön

Ett välkänt varumärke

Alg-Börje är ett välkänt varumärke i Sverige inom kosttillskott. Med över 40 års erfarenhet i branschen har vår unika nisch, havsalger, gjort oss till ett väletablerat familjeföretag.

I jakten på naturens svar på ett kraftfullt och bra tillskott snubblade grundaren Börje över havsalgerna. Han insåg dess enorma näringsrikedom med alla de mineraler, vitaminer och spårämnen som de innehåller och bestämde sig för att algerna skulle bli mittpunkten i hans verksamhet. Familjeföretaget har idag gått i arv till sonen Boyve som driver verksamheten i Valbo utanför Gävle. Efter årtionden av nära kontakt med våra kunder kan vi tillgodoräkna oss en stor kunskap och givande insikter om hur våra kosttillskott kan påverka och förändra människors liv. En resa vi alltid vill finnas med på.

Vi garanterar alltid högsta kvalité

Alg-Börjes hälsokosttillverkning kontrolleras av Livsmedelsverket som, inom ramen för Livsmedelslagen, reglerar hur produktsäkerhet och kvalitetssäkring ska uppnås. Livsmedelsverket förhåller sig vidare till EU:s regelverk för säkra livsmedel. För oss på Alg-Börje AB är det en självklarhet att följa gällande lagar och förordningar som regleras av Livsmedelsverket. Med hjälp av ett program för egenkontroll, med tydliga rutiner, riskhanteringar och åtgärder arbetar vi för att få bästa möjliga kvalitet på våra produkter. Tillverkningen och verksamheten är HACCP certifierad, ett certifikat som säkerställer att vi lever upp till krav och rekommendationer.

Alg-Börje AB

Kosttillskottbranschen har expanderat explosionsartat de senaste åren idag finns det märken och produkter till oändlighet, så varför ska du som kund välja våra produkter?

För oss är valet självklart, vi erbjuder kunden genomarbetade kosttillskott där kvalité inte tummas på. När du köper ett tillskott från oss kan du vara säker på att produkten är vad den utlovar. Vi kompromissar aldrig på effekt och kvalité på våra råvaror och väljer att använda oss av råvaror som är lättupptagliga i kroppen, från kända leverantörer och kvalitativt framtagna.

Vår 40 års långa erfarenhet i branschen innebär stor kompetens om både vad gäller råvaror, sammansättning och tillverkning. Verksamheten är unik i sitt slag som kostillskottsföretag med full inriktning på alger, en råvara vi brinner för och vill inspirera andra att älska. Redan sedan starten då vår grundare Börje upptäckte algernas enorma hälsofördelar med sitt otroliga näringsinnehåll har havets grödor varit centrum i verksamheten. Idag har vi tusentals nöjda kunder och en mängd fina omdömen på vara kvalitativa tillskott.

HACCP
Alger

Havets goda

Naturen har länge varit en källa för oändliga svar på svåra frågor. Havets komplexa processer och enorma mångfald inspirerar oss, vi tror starkt på att dra nytta av havets goda egenskaper och rika ekosystem med hjälp av de alger som lever och frodas där.
Egen tillverkning
mineraler

Noga utvalt för hög kvalité

För att kunna leverera produkter som anammar visionen om att låta havets egenskaper nyttjas i den egna hälsan har vi sållat ut några, noggrant utvalda råvaror som lever upp till visionen. Alla våra makroalger växer vilt i norra ishavet och vid nordatlantens kust, hav som till stor del är opåverkade från föroreningar. Algerna skördas och torkas med välbeprövade processer för att bevara dess näringsrikedom. Vår mikroalg, spirulina, odlas ekologiskt och kontrolleras noggrant för att kunna säkerställa mikrobiologisk kvalité. Genom alla år som kosttillskottstillverkare har vi knutit an till seriösa leverantörer med högkvalitativa produkter och stor erfarenhet i branschen. Vi ingår idag tighta samarbeten med leverantörer för alla våra alger och kan därför garantera dig hög kvalité och säkra produkter.

Egentillverkat

I våra lokaler utanför Gävle bedriver vi vår tillverkning själva. All produktutveckling, produktion och distribution sker här i vårt tekniskt kompetenta team. Eftersom vi själva tillverkar våra tillskott råder full transparens inom verksamheten. Vi vet hur produktionen går till och vi kan med självförtroende säga att vi når upp till höga nivåer i vår kvalité. Resultatet blir en produkt man kan lita på, något som vi som säljare verkligen tror på. Där vi vet hur produkten tillverkas, under vilka förhållanden och med vad.

Varför behöver jag kosttillskott?

De absolut viktigaste parametrarna för en hälsosam livsstil är träning och motion samt vår kost. Med god motion och kosthållning kan man tillgodose kroppens alla behov. Men trots detta kan det finnas brister på mineraler, vitaminer och spårämnen, då kan kosttillskott vara ett sätt att komplettera kosten med.

Vad gäller algerna är det främst deras enorma näringsrikedom och renande egenskaper som gynnar dig i din livsstil. Alger är en riktig boost produkt som ger kroppen en mängd spårämnen, vitaminer, mineraler men även aminosyror som alla är högst betydande i livsviktiga processer i kroppen.

Naturliga tillskott

Vi strävar efter att i största möjliga mån arbeta med naturliga ingredienser som lätt kan tas upp av kroppen utan att skada eller rubba den naturliga balansen. Algerna torkas och mals ner i kontrollerade och väletablerade processer för att bibehålla deras positiva egenskaper även i torkad form. Vi vill att våra kosttillskott ska inspireras av och baseras på naturens kraftfulla råvaror. Det är därför av stor vikt för oss att inte blanda in onödiga tillsatser eller höga halter av fyllnadsmedel.

Alg-Börje står för

transport

Närproducerat

Vi har i huvudsak all produktion i våra lokaler i Gävle och väljer svenska och europeiska leverantörer för att sänka transportsträckorna.
Närodlat

Naturliga råvaror

Vi stävar efter att vara så nära naturen som möjligt och nyttja dess underbara växter istället för framställda kemikalier
Diskutera

Kunden i centrum

Hos oss får kunden personlig rådgivning av vårt kompetenta team med stor erfarenhet inom området. För att alls behov är individuella.

Ser bra ut! Känns ännu bättre

Vi har släpp en ny kroppsvårdsserie, Fjord är en serie produkter som luktar och gör gott. Det är fräscha produkter som innehåller en mängd återfuktande och fuktbervarande ämnen från naturen. Alla är förstås berikade med havsalgen chondrus crispus. 

0